Huisarts Oldenzaal

Wat doet Tandartslaanopzuid?

Geplaatst op

Veel mensen zijn bang om naar de tandarts te gaan, maar het is wel essentieel voor de gezondheid van het gebit. Ieder jaar is het essentieel om voor een periodieke controle naar tandartslaanopzuid te gaan. De tandarts voert dan verschillende taken uit, zodat de gezondheid in het gebit op orde blijft. Toch zijn er veel mensen die vragen hebben over wat de tandarts nu precies uitvoert. Het blijft namelijk een complex beroep en het kan daarom handig zijn om er een keer meer over te weten te komen. Wil jij zelf een tandarts worden of ben je benieuwd wat een tandarts nu allemaal doet? In dit artikel vertellen we er alles over, zodat je meer over het beroep te weten komt.

Periodieke controle

Tandartslaanopzuid voert altijd een periodieke controle uit en het is verstandig om hiervoor ieder half jaar de tandarts te bezoeken. Tijdens een controle kijkt de tandarts goed naar het gebit en tandvlees. De tandarts kijkt vooral of het gebit nog gezond is en controleert tegelijkertijd op gaatjes, tandsteen en tandplak. De controle van het tandvlees is ook van groot belang en vaak wordt er ook nog eens gekeken naar de slijmvliezen. De tandarts geeft tijdens de periodieke controle handig advies over het verzorgen van jouw gebit. Zo kan de tandarts aangeven dat je vaker moet poetsen of meer moet flossen. In sommige gevallen is er niets aan de hand en zegt tandartslaanopzuid dat je goed bezig bent.

Kiezen trekken

Het kan voorkomen dat de tandarts tijdens de periodieke controle ziet dat er een kies of tand getrokken moet worden. Dit kan komen door een ontsteking, maar ook doordat de verstandskiezen de andere tanden wegdrukken. Tandartslaanopzuid moet daarom regelmatig kiezen trekken en dit is ook een van de belangrijkste taken. Tandartslaanzuid zorgt ervoor dat het gebit voldoende verdoofd is, zodat je geen pijn voelt tijdens het trekken. 

 

Voor het verwijderen van tandsteen, is de kans groot dat de tandarts dit niet zelf doet. Je wordt hiervoor vaak doorgestuurd naar een mondhygiënist. Deze zorgt ervoor dat het hele gebit gereinigd wordt en vaak kun je deze ook vinden in een tandartspraktijk.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek meer informatie over de zorg op onze site. We posten met grote regelmaat nieuwe teksten. Blijf op de hoogte, volg ons!

Contactgegevens

Via info @ huisartsoldenzaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden