Huisarts Oldenzaal

Wat doet een tandarts Rotterdam precies?

Geplaatst op

Het is aan te raden om minimaal twee keer per jaar naar de tandarts Rotterdam te gaan voor een controle. Het laten uitvoeren van een periodieke controle is heel erg belangrijk voor de gezondheid van je gebit. De gezondheid van het gebit moet constant in de gaten worden gehouden. Dit betekent natuurlijk ook dat je het gebit goed moet onderhouden en dit is voor veel mensen geen probleem. Regelmatig flossen en je tanden poetsen zijn onderdeel van de verzorging van het gebit. Tijdens een periode controle voert een tandarts meerdere werkzaamheden uit, maar wat doet de tandarts precies? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

De taken van een tandarts Rotterdam

Een tandarts Rotterdam heeft verschillende taken die heel erg belangrijk zijn voor de gezondheid van het gebit. De eerste taak van de tandarts is de controle van het gebit en hier vallen ook weer andere taken onder. Tijdens een periodieke controle kijkt de tandarts goed naar het gebit, maar ook naar het tandvlees. Wanneer dit allemaal in orde is, is er geen probleem. Ziet de tandarts dat jij slecht poetst of niet flost? Dan is de kans groot dat jij voorlichting krijgt over de verzorging van het gebit. De tandarts kan bijvoorbeeld aanraden om vaker jouw tanden te poetsen, maar ook om meer te flossen.

Andere taken

Naast de periodieke controle, zijn er nog veel meer taken die de tandarts Rotterdam uitvoert. Verstandskiezen trekken is iets wat de tandarts Rotterdam dagelijks doet. Daarnaast boort de tandarts ook regelmatig gaatjes en maakt de tandarts foto’s van het gebit. Een tandarts stuurt ook veel mensen door naar andere specialisten. Heb jij veel tandsteen of tandplak? Dan is de kans groot dat de tandarts jou doorstuurt naar de mondhygiënist. De mondhygiënist zorgt er vervolgens voor dat het hele gebit wordt gereinigd en geeft ook adviezen over de verzorging van het gebit. De tandarts kan ook jou doorverwijzen naar de orthodontist en dit is handig als jouw tanden niet recht staan. De orthodontist kan jou dan helpen met het aanbrengen van een beugel.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek meer informatie over de zorg op onze site. We posten met grote regelmaat nieuwe teksten. Blijf op de hoogte, volg ons!

Contactgegevens

Via info @ huisartsoldenzaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden