Huisarts Oldenzaal

Wat doet een tandarts Amsterdam?

Geplaatst op

De tandarts is een bekende. Één à twee keer per jaar ben je er een half uurtje om gemarteld te worden. Maar wat doet een tandarts Amsterdam nou precies? Hij of zij zit in je mond, maar voor de rest heb je eigenlijk geen idee. In deze blog kom je achter het eeuwenoude mysterie; wat doet een tandarts?

Belang van een tandarts

Tandheelkunde heeft betrekking op de mond, tanden, tandvlees en aanverwante gebieden. Sommige studies hebben aangetoond dat aandoeningen van de tanden en het tandvlees een aanwijzing of indicator kunnen zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen. De gezondheid van de mond is dus van essentieel belang voor de algehele gezondheid van het lichaam en een tandarts amsterdam zal zijn patiënten aanmoedigen en helpen een gezonde mond te houden door regelmatig te poetsen en controles uit te voeren. 

Werkzaamheden van een tandarts Amsterdam

Een tandarts vervult veel belangrijke taken bij het handhaven van de mondgezondheid. Controles vormen een belangrijk onderdeel van het werk en zijn belangrijk voor patiënten om hun mondverzorging op peil te houden. Naast algemene controles omvat algemene tandheelkunde ook basisbehandelingen die in een gewone tandartspraktijk kunnen worden uitgevoerd. Dergelijke procedures kunnen bestaan uit het vullen van een tand of kies, het uitvoeren van een kleine chirurgische ingreep zoals het trekken van een tand of kies, en het reinigen en polijsten van tanden en kiezen. Een tandarts Amsterdam zal patiënten ook adviseren om hun gebit goed te verzorgen door te poetsen, te flossen en regelmatig schoon te maken, omdat deze goede gewoonten kunnen helpen gaatjes en andere tand- en tandvleesaandoeningen te voorkomen.

Expertises in de tandheelkunde

Er zijn verschillende gebieden in de tandheelkunde. Orthodontie is waarschijnlijk de bekendste en behandelt het rechtzetten en uitlijnen van de tanden en de kaak. Een orthodontist plaatst beugels en behandelt aandoeningen waarbij de tanden scheef staan en behandelt ook problemen met het bot in en rond de mond die verband kunnen houden met andere gezondheidsproblemen. Er bestaat bijvoorbeeld ook prosthodontie, dit is het gebied dat betrekking heeft op cosmetische tandheelkunde en het uiterlijk van tanden. Een tandprotheticus brengt implantaten aan ter vervanging van verwijderde tanden en houdt zich bezig met andere protheses in de mond.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek meer informatie over de zorg op onze site. We posten met grote regelmaat nieuwe teksten. Blijf op de hoogte, volg ons!

Contactgegevens

Via info @ huisartsoldenzaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden