Huisarts Oldenzaal

Rugklachten bij de chiropractor en fysiotherapeut

Geplaatst op

Inmiddels hebben wij al vele stukken geschreven over het behandelen van klachten aan de onderrug. Patienten vragen ons wel eens of het werk niet eentonig wordt. Wij zien immers met onze praktijk honderden patienten per week met rugklachten. Hier kunnen wij eenvoudig op antwoorden: Als je iets de hele dag doet dan word je er goed in en dat geeft een waanzinnig goed gevoel dat je mensen zo kan helpen.

Iedereen met rugklachten is uniek

Daarnaast is het te kortzichtig te denken dat rugklachten allemaal hetzelfde zijn. Elke rugklacht is anders. Elke rugklacht heeft een andere oorzaak. Vele rugklachten hebben een ander verhaal. Dit kan zijn dat mensen andere symptomen hebben. De één heeft zeurende en stekende pijnklachten, de andere ervaart alleen een beperking in beweging. Soms kunnen rugklachten zo invaliderend zijn dat je niet meer kan bewegen, soms kan je nog alles maar zit het gewoon in de weg.

De persoonlijke aanpak van de chiropractor en fysiotherapeut

Bij chiropractie Hilversum en fysiotherapie Hilversum van Movewell kijken wij naar het gehele plaatje. Samen met fysiotherapeuten, oefentherapeuten en chiropractoren bieden wij u een unieke behandeling aan. Ons rugspecialisme wordt landelijk erkend waar wij vele klachten uit hele land zien.

Wij behandelen zo bijvoorbeeld klachten aan facetgewrichten. Kijkende naar de onderrug. Dan zijn de facetgewrichten. De gewrichten die de vijf wervels verbinden die deel uitmaken van uw onderrug. Deze gewrichten krijgen grote hoeveelheden druk, stress en beweging. Na verloop van tijd kan afbraak van het kraakbeen in uw facetgewrichten leiden tot lage rugpijn.

Houding is ook belangrijk

Of het nu door een slechte houding is of herhaaldelijk een verkeerde beweging. Facetgewrichtsschade wordt vaak veroorzaakt door artrose en kan leiden tot ontsteking van het gewricht stijfheid, spierspasmen en pijn. Zelfs wanneer er schade aan een facetgewricht een nabijgelegen zenuw raakt dan kan dit leiden tot ischias.

Ook deze complexe klachten kunnen wij behandelen. Lees graag meer over onze behandeling op onze website.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

Over ons

Ontdek meer informatie over de zorg op onze site. We posten met grote regelmaat nieuwe teksten. Blijf op de hoogte, volg ons!

Contactgegevens

Via info @ huisartsoldenzaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden