Huisarts Oldenzaal

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Geplaatst op

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange levensduur is het zaak om je meubels goed te onderhouden. Als je dit gelijk vanaf de start doet zul je merken dat je jarenlang probleemloos en in een goede rust thuis kunt leven. Preventief onderhoud voorkomt namelijk onderhoudscomplicaties die veel tijd en geld kosten. Ontdek de beste onderhoud tips in deze blog.

Vraag om advies bij de aankoop

Wanneer je een meubel koopt, vraag dan aan de verkoper om onderhoudsadvies. Een goed geïnformeerde verkoper zal je precies uitleggen wat de levensduur is en hoe je een meubel zo lang mogelijk in een goede staat houdt. Doe dit bij al je grote meubilair. Door deze informatie te inventariseren kun je een onderhoudskalender maken. Zo kun je periodiek de staat van je meubels controleren en op voorhand bedachte onderhoud methodes gaan toepassen zodra het nodig is.

Schakel de specialist in

Veel onderhoud werkzaamheden kunnen we zelf uitvoeren. Echter, is het soms zaak om het verrichten van onderhoud uit te laten voeren door een vakspecialist. Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van rottend hout, dan kun je beter een specialist inschakelen zoals timmerbedrijf. De specialist weet precies hoe er met je meubel omgegaan moet worden. En dit is altijd beter dan deze zelf proberen complicaties te repareren. Je kunt namelijk de slijtage of ander vorm van schade juist erger maken.

Bewaar de gegevens van je meubilair

Bij meubilair worden allerlei productgegevens weergegeven. In sommige gevallen krijg je zelfs een productboekje mee. Noteer bij de aankoop een aantal gegevens over het product. Denk hierbij aan zaken als:

  • Soorten stof
  • Kleurcodes
  • Type hout
  • Schroef en bout typen
  • Originele leveranciers

Door deze informatie te noteren en te bewaren kun je hier altijd op terugvallen mocht er sprake zijn van een broodnodige onderhoudsbeurt. Stel je moet een kastje opnieuw verven, wat voor type lak en verf moet je hiervoor gebruiken? Of er moet een stoelpoot vervangen worden, wat waren de afmetingen en wat is het houttype? Je kunt aan de hand van je bewaarde gegevens precies achterhalen welke vervangende materialen je nodig hebt. Zo voorkom je dat een gerepareerd meubelstuk uit de toon gaat vallen of dat je in plaats van 1 stoelpoot ineens 4 nieuwe dezelfde stoelpoten nodig hebt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek meer informatie over de zorg op onze site. We posten met grote regelmaat nieuwe teksten. Blijf op de hoogte, volg ons!

Contactgegevens

Via info @ huisartsoldenzaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden