Huisarts Oldenzaal

CRM voor de gezondheidszorg

Geplaatst op

Bedrijven en instellingen in elke sector kunnen profijt hebben bij het gebruik van geschikte bedrijfssoftware. Hiervoor moet er echter voor worden gezorgd dat het gebruikte systeem ook is afgestemd op de eisen van de betreffende branche. Elke sector wordt immers gekenmerkt door individuele processen die door een passende softwareoplossing in kaart gebracht moeten worden. Ook in de zorgsector is dit het geval. Hieronder gaan we daarom graag in op de belangrijkste eigenschappen van software voor de zorg. Er moet echter worden benadrukt dat dit slechts een overzicht is. Er wordt op geen enkel moment aanspraak gemaakt op volledigheid.

Software voor de zorg

De zorg is een veeleisende branche. Hier worden gevoelige patiëntgegevens beheerd die koste wat kost moeten worden beschermd. Tegelijkertijd is hier een hoge mate van empathisch vermogen vereist, meer nog dan in andere sectoren. Klantbeheer mag daarom niet worden onderschat. Daarnaast wordt het dagelijkse werk in medische voorzieningen vooral gekenmerkt door hectiek en het gebrek aan tijd. Zelfs een kleine vertraging in de ochtend kan leiden tot aanzienlijke vertragingen en lange wachttijden later op de dag. Software voor de gezondheidszorg kan organisaties helpen de administratieve werklast te verminderen, waardoor kostbare tijd wordt bespaard. Zo hebben medewerkers extra capaciteiten om meer doelgerichte taken op zich te nemen.

Het digitale patiëntendossier

Het digitale patiëntendossier (DPD) is een belangrijk hulpmiddel in de zorg. Een medisch dossier bevat alle belangrijke informatie over een patiënt en zijn medische geschiedenis die medische professionals nodig hebben om weloverwogen beslissingen te nemen en hun beroep ten volle uit te oefenen. Patiëntendossiers kunnen in principe ook analoog worden bijgehouden. Het probleem hier is echter de administratieve inspanning. Enerzijds bemoeilijkt de analoge administratie het efficiënt uitwisselen van gegevens en informatie van instelling tot instelling. Het kan ertoe leiden dat verschillende instellingen verschillende informatie hebben. Tegelijkertijd maakt analoge administratie het moeilijk om belangrijke informatie snel terug te vinden. Daarom wordt het gebruik van het digitale patiëntendossier aanbevolen. Dankzij marketing automation kan dit worden geïntegreerd in praktijksoftware zodat medewerkers gebruik kunnen maken van een centraal systeem.

Het afsprakenbeheer

Afsprakenbeheer is een van de belangrijkste administratieve taken in de zorg. Hierdoor is een optimale benutting gegarandeerd. Dit voorkomt ook vermijdbare lange wachttijden. Dit zorgt er weer voor dat ongenoegen bij patiënten wordt voorkomen. Een betere patiënttevredenheid leidt op zijn beurt tot een hogere patiëntloyaliteit. Daarom zou een centraal, digitaal afsprakenbeheer een integraal onderdeel moeten zijn van elke praktijksoftware. Zo kunnen alle medewerkers met dezelfde gegevens in hetzelfde systeem werken. Discrepanties en organisatorische uitdagingen worden zo zoveel mogelijk beperkt.

Hoe zit het met gegevensbescherming?

Zoals eerder vermeld, worden op medisch gebied zeer gevoelige persoonsgegevens verwerkt, die koste wat kost moeten worden beschermd. Ook voor de zorg zijn daarom aparte softwareoplossingen nodig. Aanbieders van deze systemen zijn op de hoogte van de hoge eisen op het gebied van gegevensbescherming in deze branche. Uw systemen beschikken al over alle belangrijke randvoorwaarden om de daarin beheerde gegevens in gestandaardiseerde vorm te beschermen. De zoektocht naar een geschikt systeem moet daarom altijd beginnen met branchespecifieke systemen.

Conclusie: Vind de juiste zorgsoftware

Het wordt duidelijk dat elke branche eigen eisen heeft aan geschikte bedrijfssoftware. Ook in de zorgsector zijn er speciale oplossingen die voldoen aan de individuele eisen van deze branche. Wij willen daarom een leverancier voor zorginstellingen in het licht zetten, namelijk WebCRM. WebCRM is een cloudoplossing en ondersteunt uw organisatie van start tot finish. Deel bijvoorbeeld informatie met uw collega’s, krijg direct inzicht wat er speelt of wanneer er voor het laatst contact is geweest.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek meer informatie over de zorg op onze site. We posten met grote regelmaat nieuwe teksten. Blijf op de hoogte, volg ons!

Contactgegevens

Via info @ huisartsoldenzaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden