Huisarts Oldenzaal

Acne littekens verwijderen

Geplaatst op

Acne is een veelvoorkomende huidaandoening die wordt veroorzaakt door verstopte poriën en ontstekingen. Hoewel acne vaak voorkomt bij tieners, kan het ook voorkomen bij volwassenen. Het kan leiden tot ongemakkelijke puistjes en soms zelfs littekens. Acne-littekens kunnen een negatief effect hebben op iemands zelfbeeld en zelfvertrouwen. Gelukkig zijn er verschillende methoden beschikbaar om acne-littekens te verwijderen en het uiterlijk van de huid te verbeteren. Hier lees je enkele behandelingen die dit kunnen oplossen.

Wat is het acne

Acne-littekens komen in verschillende vormen voor en kunnen worden ingedeeld in twee categorieën: atrofische littekens en hypertrofische littekens. Atrofische littekens zijn littekens die ontstaan doordat er weefsel verloren is gegaan als gevolg van ontstekingen. Deze littekens zien er vaak uit als putjes of deuken in de huid. Hypertrofische littekens ontstaan doordat er te veel weefsel is gevormd tijdens het genezingsproces van een puistje. Deze littekens zien er vaak uit als bultjes of verhoogde delen van de huid.

Behandelingen

Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar om acne littekens te verwijderen of verminderen. De behandeling die het meest geschikt is, hangt af van het type litteken en de ernst ervan. Hieronder bespreken we een aantal veelgebruikte behandelingen.

Chemische peeling: Bij een chemische peeling wordt een chemische stof op de huid aangebracht die ervoor zorgt dat de bovenste laag van de huid afschilfert. Hierdoor worden acne-littekens verminderd en wordt de huid gladder en egaler. Deze methode kan zowel bij atrofische als hypertrofische littekens worden gebruikt.

Laserbehandeling: Laserbehandeling is een methode waarbij de huid wordt behandeld met een laser. Dit kan zowel bij atrofische als hypertrofische littekens worden gebruikt. De laser zorgt ervoor dat de huidcellen gestimuleerd worden om te vernieuwen en de collageenproductie wordt verhoogd, waardoor de huid strakker en gladder wordt.

Voor deze behandelingen kun je het beste terecht bij een professional die gespecialiseerd is in het verwijderen van de acne littekens. Ook omdat zij je goed kunnen helpen bij de nazorg ervan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek meer informatie over de zorg op onze site. We posten met grote regelmaat nieuwe teksten. Blijf op de hoogte, volg ons!

Contactgegevens

Via info @ huisartsoldenzaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden