Coronavirus

Probeert u a.u.b. niet allemaal naar de huisarts te bellen voor informatie. Er is heel veel informatie voorhanden, die u zelf even kunt doornemen. Informatie over het nieuwe coronavirus vindt u op:

Er is heel veel verkeerde informatie in omloop. Kijk uitsluitend naar deze betrouwbare bronnen!

Bent u ziek EN mogelijk besmet met het coronavirus? Kom NIET naar de praktijk, maar neem telefonisch contact met ons op. Zo voorkomen we verdere verspreiding van het virus.

Als u geen dringende reden heeft om naar de dokter te gaan, houdt u zich dan aan de algemene regel voor alle Nederlanders: blijf zo veel mogelijk thuis en vermijd sociale contacten.

Als u wel een belangrijke reden heeft, belt u dan voor een afspraak. De huisarts heeft heus wel tijd voor uw probleem. Maar kom niet op eigen initiatief naar de praktijk. 

Huisartspraktijken bellen afspraken af voor zorg die kan wachten. Een deel van die afspraken zal worden vervangen door een consult per telefoon of door videoconsult.

Moet u de komende weken bloed prikken of een foto maken? Overleg dan met uw huisarts of dat niet beter even kan wachten.

Speciaal spreekuur corona

De Oldenzaalse huisartsen hebben vanaf 30 maart 2020 een speciaal spreekuur voor patiënten die eventueel een coronabesmetting kunnen hebben. Daarmee worden de patiënten met verdenking op corona-infectie apart gehouden van andere patiënten. We hebben het geluk dat we nog gebruik kunnen maken van de vroegere huisartsenpost en dat we als Oldenzaalse praktijken goed kunnen samenwerken.

Als u klachten heeft die kunnen zijn veroorzaakt door coronavirus, wordt er door de assistente van de eigen huisarts een afspraak geregeld op dat speciale spreekuur. Uiteraard blijft de regel dat iedereen zo veel mogelijk binnen blijft en contacten vermijdt. Daarom willen we zo weinig mogelijk patiënten in de reguliere zorg in de praktijk zien.

 

nurses

 

Afbeelding: 
nurses