Feed-aggregator

Een zwakke gezondheid en corona

Thuisarts.nl van het NHG - di, 31-03-2020, 17:51
Bij een zwakke gezondheid heeft u meer kans om erg ziek te worden of te overlijden bij corona. De nieuwe informatie en de keuzehulp op Thuisarts helpen u na te denken over uw wensen.
Categorieën: Medisch

Hulp en steun bieden bij onveilige thuissituatie tijdens coronacrisis

LHV nieuws - di, 31-03-2020, 15:34
Kinderen en ouders zijn in deze crisisperiode veel meer thuis dan voorheen. Dat kan zorgen voor spanningen, wat weer van invloed is op hun draagkracht. De gevolgen van social distancing kunnen zich uiten in het wegvallen van remmingen, waardoor het risico op huiselijk geweld en kindermishandeling toeneemt. Als huisarts is het belangrijk extra alert te zijn op signalen die mogelijk hierop wijzen. In dit bericht staat voor u de informatie bij elkaar hoe u ondanks de coronamaatregelen kunt helpen.
Categorieën: Medisch

Declareren tijdens de coronacrisis: zo doet u dat

LHV nieuws - ma, 30-03-2020, 20:03
Hoe declareert u tijdens de coronacrisis het moduletarief dat u per patiënt extra ontvangt? Dit en meer uitleg over het declareren leest u in de aanvulling op de LHV-Declareerwijzer.
Categorieën: Medisch

Grote zorgen om tekort aan geneesmiddelen voor coronapatiënten

LHV nieuws - ma, 30-03-2020, 16:30
Steeds meer geneesmiddelen zijn minder of niet beschikbaar, met name op het gebied van sedatie en voor de zorg aan patiënten met chronische aandoeningen. In een brief aan minister van Rijn zeggen huisartsenorganisaties LHV, NHG en InEen en openbaar apotheker(s) zich grote zorgen te maken daarover. Een tekort aan dergelijke geneesmiddelen maakt het zeer lastig voor huisartsen om (corona)patiënten buiten het ziekenhuis te behandelen.
Categorieën: Medisch

Akkoord over financiële steun voor huisartsen

LHV nieuws - vr, 27-03-2020, 21:15
Er komt een pakket aan financiële maatregelen voor huisartsen. LHV, VPH, InEen, NZa en de zorgverzekeraars zijn het daarover eens geworden. Deze financiële steun moet de continuïteit van huisartsenpraktijken en -posten borgen. Door deze snelle actie kunnen huisartsen zich blijven richten op de sterk wisselende zorgvraag in deze crisisperiode, terwijl praktijkhouders en huisartsenposten personeel kunnen behouden en de samenwerking met waarnemende huisartsen in stand houden.
Categorieën: Medisch

Veelgestelde vragen over vakantiedagen

LHV nieuws - do, 26-03-2020, 16:46
Hoe ziet het precies met het opnemen van vakantiedagen? Mag een werkgever een werknemer bijvoorbeeld dwingen om vakantie op te nemen? Of mag een werknemer een geplande vakantie intrekken? Wij hebben een aantal veelgestelde vragen en antwoorden voor u op een rijtje gezet.
Categorieën: Medisch

Minister steunt idee voor inzicht in medische gegevens op HAP

LHV nieuws - do, 26-03-2020, 12:33
In deze crisissituatie is het extra van belang dat de huisartsen op de huisartsenpost een goed overzicht hebben van de actuele medische gegevens van de patiënten die ze daar zien. 20 maart berichtten we u al dat we onderzoeken of we de beschikbaarheid van medische gegevens op de post kunnen verbeteren. In een brief aan de Tweede Kamer uit minister De Jonge zijn steun daarvoor.
Categorieën: Medisch

LHV en NHG op één lijn over persoonlijke beschermingsmiddelen

LHV nieuws - wo, 25-03-2020, 19:48
De laatste dagen bereiken ons diverse signalen van huisartsen dat er onduidelijkheid is over het beleid van het NHG en de LHV ten aanzien van de persoonlijke beschermingsmaterialen (PBM), en met name de mondmaskers. Blijkbaar is daar onbedoeld ruis ontstaan: zowel NHG als LHV hebben zich vanaf het begin van de coronacrisis hard gemaakt voor de beschikbaarheid van de beste beschermingsmaterialen voor huisartsen en doen dat nog steeds onverminderd. Graag nemen wij de mogelijke onduidelijkheid daarover weg.
Categorieën: Medisch

Salarisschalen Cao Huisartsenzorg stijgen per 1 april 2020

LHV nieuws - wo, 25-03-2020, 11:41
In de Cao Huisartsenzorg is afgesproken dat de salarissen met ingang van 1 april 2020 met 3 procent stijgen. Via dit bericht willen we u herinneren aan deze cao-afspraak en geven we u de nieuwe salaristabel.
Categorieën: Medisch

Structurele reeks gratis en geaccrediteerde webinars over COVID-19

LHV nieuws - di, 24-03-2020, 18:52
Het webinar over COVID-19 van vorige week op MedischeScholing.nl waaraan maar liefst 12.500 zorgverleners deelnamen, krijgt een vervolg! LHV, NHG en MedischeScholing.nl slaan de handen ineen voor een structurele reeks webinars voor huisartsen. De webinars voorzien huisartsen van actuele informatie en stimuleren de dialoog tussen beleidsmakers en het werkveld. Zodat we snel kunnen inspelen op de ontwikkelingen. We werken hiervoor samen met InEen, Huisarts van de Toekomst en VPH. Het eerstvolgende webinar is donderdag 26 maart om 20:00 uur, gevolgd door een wekelijkse of tweewekelijkse reeks (afhankelijk van actuele situatie) vanaf woensdag 1 april. Alle webinars zijn geaccrediteerd voor alle artsen en gratis.
Categorieën: Medisch

Update: financiële gevolgen corona (tarieven en contractuele verplichtingen)

LHV nieuws - vr, 20-03-2020, 15:55
De coronacrisis heeft ook impact op de financiële kant van de praktijkvoering. Veel huisartsen maken zich daar zorgen over. LHV wil, samen met VPH en InEen, zorgen dat er zo snel mogelijk extra financiële zekerheid voor u komt. In dit bericht leest u de voortgang daarop.
Categorieën: Medisch

Blijf thuis als u klachten heeft

Thuisarts.nl van het NHG - vr, 20-03-2020, 11:25
Blijf thuis bij klachten. Houd afstand van elkaar. Knuffel en kus niet. Was uw handen.
Categorieën: Medisch

Overzicht van financiële regelingen coronavirus

LHV nieuws - do, 19-03-2020, 16:41
In dit bericht vindt u een overzicht van de financiële regelingen omtrent het coronavirus.
Categorieën: Medisch

Corona: financiële gevolgen; tarieven en contractuele verplichtingen

LHV nieuws - wo, 18-03-2020, 17:07
De Corona crisis zorgt voor druk op de zorgverlening van de huisarts. Veel collega’s hebben het enorm druk met aan Corona gerelateerde werkzaamheden. Aan de andere kant ontstaat er ook stilstand van de ‘normale’ zorg. Effecten die financieel een weerslag hebben op de praktijk. De LHV, VPH en InEen zijn in gesprek met NZa en ZN om de gevolgen te bespreken en passende oplossingen te zoeken. In dit bericht leest u onze gezamenlijke inzet.
Categorieën: Medisch

LHV-advies voor inzet beeldbellen en videoconsult

LHV nieuws - wo, 18-03-2020, 15:16
Sinds de corona-uitbraak in Nederland, komen er bij de LHV veel vragen binnen over het beeldbellen met patiënten, als middel voor het verlenen van zorg aan patiënten op afstand. In dit bericht beantwoorden we enkele veelgestelde vragen en geven we praktische handvatten.
Categorieën: Medisch

Praktische tips voor de apotheekhoudende huisartsenpraktijk voor pandemie coronavirus (Covid-19)

LHV nieuws - wo, 18-03-2020, 14:52
Naast de tips die voor alle huisartsenpraktijken gelden, heeft de LHV Apotheekhoudende Afdeling een aantal specifieke adviezen opgesteld voor huisartsen met een apotheekhoudende praktijk. Deze gaan specifiek over het farmaceutische deel van een apotheekhoudende huisartsenpraktijk.
Categorieën: Medisch

Door het mooie weer al hooikoorts

Thuisarts.nl van het NHG - di, 17-03-2020, 17:23
Het is mooi weer deze week. Daardoor kunnen er al pollen van de es en berk in de lucht komen. Veel mensen zijn daar gevoelig voor en krijgen hooikoortsklachten.
Categorieën: Medisch

Geen uitnodigingen voor testen op borst-, darm- en baarmoederhalskanker

Thuisarts.nl van het NHG - di, 17-03-2020, 09:53
U krijgt nu geen uitnodigingen voor borstfoto's, een uitstrijkje of poeponderzoek. Zo is er meer tijd en plek voor mensen met corona.
Categorieën: Medisch

Geen alcohol meer of minder

Thuisarts.nl van het NHG - vr, 13-03-2020, 18:28
Het CBS heeft onderzocht hoeveel we dronken in 2019: 4 op de 10 dronk 1 glas per dag of dronk helemaal geen alcohol.
Categorieën: Medisch

LHV Huisartsendag verplaatst naar zaterdag 19 september 2020

LHV nieuws - do, 12-03-2020, 16:15
De eerste editie van de LHV Huisartsendag wordt verplaatst naar zaterdag 19 september a.s. De LHV geeft alle voorrang aan de continuïteit van huisartsenzorg. In deze drukke tijden zou het zeer onverstandig zijn om een grote groep zorgverleners bij elkaar te brengen. Dit sluit aan op de actuele maatregelen van de overheid, om tot het eind van de maand maart geen evenementen te houden. Wij nemen onze verantwoordelijkheid om de LHV Huisartsendag te verplaatsen naar het najaar. Wij hebben immers een gezamenlijke verantwoordelijkheid om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
Categorieën: Medisch

Pagina's

Abonneren op huisartsoldenzaal.nl aggregator