Feed-aggregator

De LHV zoekt 2 nieuwe bestuursleden

LHV nieuws - vr, 03-07-2020, 11:23
Heeft u een duidelijke visie op het vak en interesse voor vernieuwingen in de huisartsenzorg? Wilt u een actieve bijdrage leveren aan de toekomstbestendigheid van het huisartsenvak en onze vereniging? Weet u wat er speelt in de beroepsgroep en kunt u inspireren en verbinden? Dan bent u misschien wel de huisarts-bestuurder die wij zoeken. De LHV zoekt per november twee nieuwe leden voor het landelijk bestuur, voor twee dagen per week, grotendeels flexibel in te vullen.
Categorieën: Medisch

Hoe blijf ik gezond op vakantie?

Thuisarts.nl van het NHG - do, 02-07-2020, 16:28
Gaat u binnenkort op vakantie? Houd rekening met de adviezen en regels om corona te voorkomen. En lees andere tips om gezond te blijven op reis.
Categorieën: Medisch

Overzicht aangepaste wetten en regels per 1 juli

LHV nieuws - do, 02-07-2020, 14:14
Op 1 juli 2020 zijn sommige wetten en regels aangepast. Wij zetten de wijzigingen die de huisartsenzorg raken voor u op een rij.
Categorieën: Medisch

Ondersteuning voor regionale aanpak huisartsentekorten

LHV nieuws - do, 02-07-2020, 10:22
In de komende twee jaar gaan de LHV en het ministerie van VWS acht tot tien regio’s in het land ondersteuning bieden om vraag en aanbod naar huisartsenzorg beter in balans te brengen. Binnenkort gaan we met de eerste vier regio’s aan de slag om te helpen met de aanpak van het huisartsentekort in die regio’s.
Categorieën: Medisch

Huisartsen vragen minister meer onderzoek te doen naar digitale zorg

LHV nieuws - wo, 01-07-2020, 13:18
De Tweede Kamer spreekt deze week met minister Van Rijn over de curatieve zorg. Dit moment grijpen huisartsenorganisaties NHG, InEen en LHV aan om de doorbraak van e-health in perspectief te plaatsen en te vragen om meer onderzoek naar de effectiviteit van digitalisering in de huisartsenpraktijk. De ervaringen van huisartsen in coronatijd zijn hierbij behulpzaam.
Categorieën: Medisch

Update handreiking over overdracht patiëntendossier

LHV nieuws - di, 30-06-2020, 15:08
De KNMG heeft haar advies over de overdracht van het patiëntendossier bij verandering van huisarts geüpdatet. De nieuwe handreiking sluit beter aan bij de huidige praktijk in de huisartsenzorg zoals de technische werkwijzen en bij actuele richtlijnen.
Categorieën: Medisch

Werknemers en de buitenlandse reisadviezen

LHV nieuws - di, 30-06-2020, 14:50
Bent u een werkgever en wil een medewerker op vakantie naar een land waarvoor een reisadvies geldt? Of bent u werknemer en overweegt u een buitenlandse reis? Houd dan rekening met de consequenties die dit kan hebben voor het betalen van het salaris, mocht de reis leiden tot vertraging of quarantaine.
Categorieën: Medisch

Kabinet kondigt bonus voor zorgpersoneel aan

LHV nieuws - do, 25-06-2020, 17:09
Op donderdag 25 juni heeft minister De Jonge (VWS) naar buiten gebracht dat er een bonusregeling komt voor professionals die in de zorg en ondersteuning werken en die zich in de coronatijd hebben ingezet voor patiënten en cliënten en direct of indirect de effecten van corona hebben ondervonden. Dit geldt dus ook voor de huisartsenzorg.
Categorieën: Medisch

Per 1 juli wettelijk recht op elektronische inzage: wat betekent dat voor u?

LHV nieuws - do, 25-06-2020, 13:54
Op 1 juli treedt een onderdeel van Wet aanvullende bepaling verwerking persoonsgegevens in de zorg (Wabvpz) in werking. Dit onderdeel geeft patiënten het recht op elektronische inzage in het dossier dat elke zorgverlener van hen bijhoudt. Hoe kunt u als huisarts aan dat verzoek voldoen? En wat is de relatie van deze wet tot het programma OPEN?
Categorieën: Medisch

Adviezen bij hitte en zon

Thuisarts.nl van het NHG - wo, 24-06-2020, 14:07
Het is erg warm. De zonkracht is hoog. Dat betekent: kans op verbranding binnen 15 minuten.
Categorieën: Medisch

Buiten geweest? Controleer op teken!

Thuisarts.nl van het NHG - ma, 22-06-2020, 15:44
Als u buiten bent geweest, controleer uzelf en uw kinderen goed op teken. Ontdekt u een teek, kijk dan of er meerdere teken zijn. 
Categorieën: Medisch

Pauze voor succesvolle reeks webinars COVID-19

LHV nieuws - do, 18-06-2020, 16:26
De afgelopen periode hebben LHV, MedischeScholing.nl en NHG een serie gratis webinars aangeboden over COVID-19. Om op die manier (huis)artsen en andere zorgverleners snel op de hoogte te brengen van de veranderingen en actualiteiten rondom het coronavirus. De webinars bleken te voorzien in een behoefte: tijdens de zeven sessies waren er gemiddeld ruim 18.000 deelnemers per webinar.
Categorieën: Medisch

Corona (18/6): het laatste nieuws voor huisartsen

LHV nieuws - do, 18-06-2020, 12:50
Op deze pagina vindt u alle actuele informatie voor huisartsen over het coronavirus (COVID-19).
Categorieën: Medisch

De LHV Huisartsendag 2020 gaat online

LHV nieuws - di, 16-06-2020, 14:43
Vanwege de corona-uitbraak hebben we de LHV Huisartsendag moeten verplaatsen van 18 april naar 19 september 2020. We hebben nu besloten dat de Huisartsendag op die datum als online evenement gaat plaatsvinden.
Categorieën: Medisch

Zzp-wetgeving: geen zelfstandigenverklaring, wel webmodule

LHV nieuws - di, 16-06-2020, 14:33
Minister Koolmees (SZW) ziet af van een nieuwe wet als vervanger van de huidige wet DBA. Hiermee vervalt de invoering van een wettelijk minimum- en maximumtarief en de daaraan gekoppelde zelfstandigenverklaring voor zzp-ers. Wel wordt de webmodule doorontwikkeld als hulpmiddel voor de beoordeling van arbeidsrelaties. Lees in dit bericht meer over de voortgangsbrief en de effecten op de huisartsenzorg.
Categorieën: Medisch

Een volgende stap in uitwerking kerntaken huisartsenzorg

LHV nieuws - di, 16-06-2020, 14:21
Begin 2019 hebben huisartsen hun herijkte kernwaarden en kerntaken vastgesteld. In vervolg daarop hebben NHG, LHV, InEen en VPH de kerntaken in samenspraak met hun leden aangevuld met concrete kaders: hoe gaat de huisarts in het dagelijks werk invulling geven aan de herijkte kerntaken? In september stellen de verenigingen de definitieve uitwerking van de kerntaken vast.
Categorieën: Medisch

Huisartsen richting verkiezingen 2021: ‘Alleen forse investeringen helpen nog’

LHV nieuws - ma, 15-06-2020, 16:17
Woensdag 17 maart 2021 zijn er weer landelijke verkiezingen. Dat lijkt nog ver weg, helemaal in een tijd waarin corona nog steeds om voorrang roept, maar in politiek Den Haag zijn de voorbereidingen al begonnen. Bij politieke partijen worden de commissies gevormd die de verkiezingsprogramma’s schrijven. Acht huisartsenorganisaties laten daarom een stevig geluid horen, want alleen door forse investeringen in de huisartsenzorg blijft de huisarts dicht bij de patiënt in de wijk beschikbaar en het Nederlandse zorghuis in evenwicht.
Categorieën: Medisch

Informeren van patiënten over hoe uw praktijk nu werkt

LHV nieuws - ma, 08-06-2020, 08:38
In veel huisartsenpraktijken is de laatste weken de werkwijze weer aangepast ten opzichte van de hoogtijdagen van de corona-uitbraak. In toenemende mate vindt er weer niet-corona-zorg plaats en zijn er weer meer consulten op de praktijk zelf. Ook worden verschillende coronalocaties gesloten. Hoe zorgt u dat de patiënten goed op de hoogte zijn van de bereikbaarheid en werkwijze in uw praktijk? De LHV geeft u een aantal tips.
Categorieën: Medisch

NIEUW: Corona-vragentest

Thuisarts.nl van het NHG - vr, 05-06-2020, 16:32
De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona.
Categorieën: Medisch

De eikenprocessierups is er weer

Thuisarts.nl van het NHG - di, 02-06-2020, 16:57
De brandharen van de eikenprocessierups kunnen klachten geven. Bijvoorbeeld jeuk of bultjes op de huid. Blijf uit de buurt van eikenbomen met rupsen en rupsennesten.
Categorieën: Medisch

Pagina's

Abonneren op huisartsoldenzaal.nl aggregator